1,5 kg cékla, 6 közepes hagyma, 3 babérlevél, 1 tk só, 15 dkg cukor (vagy ízlés szerint) vagy édesítő, 15 szegfűbors, 15 szegfűszeg, 1 dl ecet ( kóstolgattam), 1 liter víz.
A fűszerekkel levet készítettem, összefőztem. állni hagytam. üvegekbe töltöttem rétegezve a céklát a karikára vágott hagymával. felöntöttem a lével. lezártam. 100/120 automata.
Ezt összekeverni ha Már a cukor is elolvadok ráönteni a megmosott uborkát v, paprikás v, Csalamádéra!és lezárjuk az üveget! Én készítik előre ilyen levet és ahogy szedem a ker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta savanyítása előtt leszedjük a takaróleveleket, eltávolítjuk a sérült, hibás leveleket, a káposztatorzsát 4 egyenlő részre vágjuk. Az előkészített káposztát kb. 2-3 mm s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük. 2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk. A répát és az uborkát vékony karikákra, káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű