20-22 darabhoz
25 dkg liszt
17,5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg barnacukor
1 tojássárgája
1 ek tejföl
1/2 narancs reszelt héja
2 ek narancslé
csipet só
A lisztbe belekeverjük a sót, összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle.
Folpackba csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, egy pohár szájával köröket szaggatunk belőle, majd a pohár alsó, mintás részével nyomatokat készítünk a tésztába. Ha nincs mintás aljú poharunk simán is hagyhatjuk vagy villával megcsíkozhatjuk a tészta tetejét.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180°C-on kb 15 percig sütjük.
1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd 6-7 mm-es darabkákra vágjuk. 2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, az epret beleforgatjuk. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-egy sor kekszet raktam egy jénai tálba -meglocsoltam tej+rumeszencia +kevés cukor keverékével -ami maradt félre tettem -megfőztem 2 vaniliás pudingot 5 dl tejben +4 kanál cu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dl kókusztejet vagy magtejet forrósíts fel Tegyél bele ízlés szerint ízesítőt és pici sót Langyos “tejben” keverd el a 2 tojás sárgáját, majd öntsd bele a forró magtejbe, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű