Hozzávalók (2 főre):
A zabpalacsinához:
• 100 g zabpehely (vagy zabliszt)
• 240 g natúr joghurt
• 1 tojás
• 1,5 ek juharszirup
• 1 tk sütőport
• 1 tk vaníliakivonat
• 1 ek kókuszzsír
• 250 g áfonya
• 2 ek kókuszchips
• 1 tk chia mag
• pár szem eper
A házi kókuszos joghurthoz:
• 200 ml görög joghurt
• 2 ek kókuszreszelék
• 2 ek sűrű kókusztej (lehetőleg light)
• 2 ek juharszirup
A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk. Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.
A szőlőt leszemezgettem.. ez volt a legnagyobb munka... nekem ez most csemege mag nélküli szőlő. Az üvegeket sterilizálom, mindig alaposan kifőzöm, a tetőket is. A szőlő szemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük, majd olvasztott vajjal kikent, közepes mére...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes-Mindent összekeverünk cukor+ vaníliás cukor +tojás -hozzáadjuk az olajat -liszt+ sütőpor -legutoljára a nagy lyukú reszelőn reszelt alma+ kevés fahéj -jól összekeverjük -...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű