- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg cukrozatlan kókuszreszelék
- 5 dkg napraforgómag
- 20 dkg méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál só
- 10 dkg aszalt fekete cseresznye
- 5 dkg durvára vágott étkezési csokoládé
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20 *30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A zabpelyhet , a szeletelt mandulát és a kókuszreszeléket összekeverjük, tepsibe tesszük, és 10-12 perc alatt elősütjük.Az egészet egy nagy keverőtálba öntjük, és belekeverjük az összes többi hozzávalót.
Közben a sütőt visszavesszük 150 fokra.
A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.
A töltelék kivételével a hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A rudikat kisebb darabokra vágjuk, majd belepotyogtatjuk a tésztába. Ugyanezt megtehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral. 2. Keverd bele a sütőporos lisztet, majd sütőpapíros tepsiben süsd meg. 3. A tojássárgájából, a pudingporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKimérjük, és előkészítjük a hozzávalókat. Az étcsokoládét, a tetszés szerint választott magvakat és gyümölcsöket picire vágjuk. A lisztet, a sütőport, a csipetnyi sót, a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Felütjük a tojást. 2. Hozzáadjuk a hideg tejet, majd beleforgatjuk a lisztet, amellyel csomómentesre keverjük. 3. Hozzáadjuk a sót, végül felengedjük a szódavízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz