Hozzávalók (2 személyre):
A zabkásához:
• 150 g zabpehely
• 5 dl víz
• 1 tk fahéj
• 1 csipet só
• 2 ek barnacukor
A tetejére:
• étcsokoládé pasztilla
• eper
• banán
• aranymazsola
• mandula
• méz/juharszirup/agave szirup
Egy lábasban a zabpelyhet, fahéjat, sót, barnacukrot és a 3 dl vizet, közepes lángon elkezdjük kavarni. Ahogy a zabpelyhek felszívják a vizet, folyamatosan pótoljuk, kb. 1/2 liter kerül bele összesen. Úgy 10 perc alatt puhára fő. Azonnal tálaljuk és kedvünk szerint megszórjuk a tetejét mindenfélével pl: felkarikázott banánnal, eperrel, étcsokival stb.
1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3. Ha...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűAz állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk feloldódni benne az élesztőt. Utána hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA cukkinit lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és egy kicsit pihentetjük a tésztát. (nem nyomkodtam ki a levét)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű