360 g kisült padlizsán húsa, 0.5 fej lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 nagy csipet só, feketebors (őrölt), 100 g majonéz
A fogyasztáshoz:
pirítós
1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5. 1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk az elkészült padlizsánkrémet.
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
+ 1 nap érlelés
60 perc
Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém recept, amiből az elkészült krémet egy friss ropogós pirítóson elkenjük
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a hűtőbe félretesszük. A tojások sárgáját, a túrót, a kristálycukrot, a búzadarát, a sót összekeverjük és 2 órát állni hagyjuk. El...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, keményítőt, sót elkeverjük egy tálban, hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A sütés során kell még víz, mert a tészta folyamatosan...
Elkészítési idő: 15 perc + sütés Nehézség: Könnyű