- 200gr liszt (100% teljes kiőrlésű vagy keverve, maximum 30% fehér liszttel)
- 100ml lenmag
- 100ml napraforgómag
- 100ml szezámmag
- 40gr apró szemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1,5 tk só
- 200ml víz
- 100ml étolaj
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír között leheletvékonyra nyújtom. Hosszú pengéjű késsel formára vágom, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Minél vékonyabbra sikerül nyújtani, annál ropogósabb lesz.
A megadott mennyiség 1-1,5 gáztepsire nyújtható.
A lisztet a margarinnal, csipet sóval és a szódabikarbónával elmorzsolom, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, a tojás sárgáját és összegyúrom, majd a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtasd fel. Az átszitált lisztet dolgozd össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyenget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű