8 db tojás szétválasztva8 evőkanál víz80 gramm porrá őrölt eritrit2 teáskanál konjak liszt10 dkg darált kókuszreszelék1 mokkáskanál szódabikarbóna + citromlé
csipet só
Töltelék:
10-12 db közepes méretű, savanykás alma
ízlés szerint őrölt fahéj4 teáskanál eritrit1 csapott teáskanál aszkorbinsav3 evőkanál útifű maghéjcsipet só
A piskóta elkészítése:
10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet sóval, 40 gramm porrá őrölt eritrittel keményre felvertem.A 8 db tojássárgáját 40 gramm őrölt eritrittel felhabosítottam, majd 8 evőkanál vízzel tovább kevertem.1 púpos mokkáskanál szódabikarbónát felfuttattam citromlével, hozzáadtam a kikevert sárgájához.Majd a felvert tojáshab harmadával és a kókuszreszelékes keverékkel, a kézi habverő legalacsonyabb fokozatával simára kevertem.Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a maradék tojáshabot.A piskótatésztát egy zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam.Előmelegített sütőben, 160 fokon, 30-35 percig sütöttem. Az utolsó 10 percben a sütőt kikapcsolva, csukott ajtó mellett, tovább szikkasztottam.Amikor elkészült a piskóta, egy másik tepsire átfordítottam, lehúztam róla a zsírpapírt. Visszafordítottam és a tésztát félbevágtam. Így lett alja és teteje a sütinek.
Töltelék elkészítése:
Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeltem, nem pároltam meg a gyümölcsöt.Fahéjjal, 4 teáskanál eritrittel, 1 csapott teáskanál aszkorbinsavval, csipet sóval ízesítettem.Körülbelül 3 csapott evőkanál útifű maghéjat kevertem hozzá. Ez felszívja az alma levét.Egy megfelelő méretű tepsibe került a piskóta egyik fele, rásimítottam az alma tölteléket, végül a piskóta másik felét is óvatosan rányomkodtam.
Szinte azonnal szeletelhető, de hűtve is nagyon finom!
Paleovital?
Fehérjét felverem géppel. A cukrot közben belekanalazom és úgy keverem. Ha kemény hozzáöntöm a t.sárgákat de már csak lassan kevertetetem a géppel. Hozzáadom a lisztet és addig k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, kicsumázott almákat süssük 180°C hőmérsékleten 25 percig, tegyünk be mellé a sütőbe fél pohár vizet. A töltelékhez áztassuk be 1 órára vízbe, az előzetesen átváloga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1+2+3+4+5 habosra keverjük és elvegyítjük a lisztben elkevert sütőporral. Zsírozott lisztezett tepsiben készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű