Másfél nagyobb alma és egy nagyobb répa reszelve vagy aprítógépben darabolva
10 dkg mazsola
3 evőkanál kókuszliszt
1,5 evőkanál szezámliszt
3 evőkanál xukor
1 nagy evőkanál szilárd halmazállapotú kókuszzsír
7 db kisebb vagy 5-6 db nagyobb tojás
0,5 teáskanál őrölt gyömbér – ízlés szerint lehet kevesebb is
0,5 teáskanál fahéj
Egy-egy késhegynyi szegfűszeg és szerecsendió
0,5 teáskanál szódabikarbóna
Az almát, répát, liszteket, mazsolát, fűszereket, szódabikarbónát keverd összeA tojássárgáját verd fel a xukorral és a kókuszzsírralA fehérjéket külön verd fel habnakEzután keverd a tésztához a sárgáját is és a habot isA masszát öntsd egy zsírpapírral kibélelt formába, lehet kerek forma is170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig kell sütni a tésztát
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem. A diót a liszttel és a sütőporral összekevertem, majd óvatosan a habba forgattam. A masszát sütöpapirral bélelt tepsibe öntött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA víz kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet, és nagyon gyors mozdulatokkal egy kanállal összekeverjük (azonnal összefog állni a massza). E...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHabverővel apródonként dolgozzuk finomra a tésztát, aminek felét tegyük tepsibe. Tetejét fejtett meggyel szórjuk meg. A tészta másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk el. Habver...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűKészítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz