2 kg cékla
5 ek 20 %-os ecet (=40 g)
15 dkg cukor
1 ek só
2 kk köménymag
A céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet.
Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom.
A céklákat tiszta csavaros üvegbe pakolom és lezárás után fél óráig sterilizálom.
http://grocceni.com/recept/ecetescekla.html
■ A befőttesüvegeket forró vízben sterilizáljuk. ■ A céklát meghámozzuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi kb. 30 perc alatt puhára főzzük. ■ 1,5 liter vízben keverjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk, ráteszünk minden izesitőt, 1 napig állni hagyjuk, közben kavargatjuk. Másnap üvegekbe rakjuk. Sokáig elállna, ha nem lenne olyan finom, nem lágyul el!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű