20 g chia mag (6 teáskanál)
2 dl kókusztej
1 teáskanál akácméz(elhagyható, vagy akár ízlés szerint lehet több is)
50 g friss eper
30 g kókuszreszelék (2 evőkanál)
díszítéshez: kókuszchips, pár szem eper (elhagyható)
A chia magot mérjük ki, majd keverjük el 2 dl tejben.Adjuk hozzá a mézet és az egészet tegyük be a hűtőbe fél órára. Ezalatt a chia megszívja magát és bezselésíti a tejet. Körülbelül fél óra múlva vegyük ki a hűtőből és keverjük bele a kókuszreszeléket.A friss epret mossuk meg, majd pürésítsük le.Az eperpürét tegyük egy pohár aljába, majd óvatosan öntsük rá a chiat is.Az egészet tegyük be a hűtőbe másnap reggelig. Ha kedvünk úgy tartja, díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy kókuszchipssel és halmozhatunk rá friss epret is.
Elkészítési idő: 5 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vajazz ki egy a sütőformát. 2. Terítsd be az alját és oldalát kristálycukorral. 3. Tedd bele a meggyet. 5. A többi összetevőből készíts tésztát, és öntsd a meggyre....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű