A tésztához:
5 tojás
3-4 ek nyírfacukor
1 ek vaníliás nyírfacukor
12 dkg darált dió
3 dkg kakaópor.
A krémhez:
3 tojás
2 púpos ek kakaópor
3-4 ek nyírfacukor
1 ek vaníliás nyírfacukor, és én tettem bele egy adag (3-4 cl?) kávét, valamint a végén kell még bele 10-15 dkg vaj vagy ghee
Máz:
10-15 dkg 77%-os csoki és 3 dkg vaj, vagy 10 dkg vaj/ghee és 4 ek kakaópor
Az 5 tojást szétválasztjuk
A fehérjét a xillitekkel kemény habbá verjük, majd gyorsan belekeverjük a tojások sárgáját, a diót és a kakaóport
Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 150 C-on 20-25 perc alatt (légkeveréssel, alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt) megsütjük
Közben elkészítjük a krémet – A három egész tojást kézi habverővel elkeverjük a kakaóporral, a xukorral, és a kávéval, majd gőz (vagy kis láng) fölött kevergetjük tovább. Elég, ha egyet rottyantjuk, és simára keverjük.
A tésztát és a krémet is kihűtjük
A hideg krémet habverővel habosra keverjük a vajjal (20 deka kellett volna, de nem volt annyi itthon, így nekem töményebb, de csokisabb lett), és a tészta tetején elkenjük
Hűtőben dermesztjük, míg elkészítjük a mázat. Én most egyszerűen csak magas kakaótartalmú étcsokit olvasztottam, majd temperáltam és vajjal elkevertem. De a csokis gyümölcsbonbonnál leírt olvasztott vaj + kakaópor (+ esetleg minimális édesítés) megoldás is tökéletes. A mázzal bevonjuk a tortát, és hűtőben megdermesztjük.
A Barátnőmtől kapott szilikonformát is felavattam; a máz egy részéből szivecskéket készítettem a torta díszítésére.
VegAdri receptje a Paleovitalról
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, a grízt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz1.) A tésztához valókat elaposan kikeverjük, bele az aprított aszalt szilvát és felvert tojásfehérjével lazítjuk. 2.) 160C fokon 15 percig, majd 140C fokon 50 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a mákkal, a cukorral, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Ennek a keveréknek a ¾ részét a feldarabolt kiflikre öntjük. A maradék cukros-mákos keveréket kihűtjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból egy tortakarikába piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni. Közben a túrót összekeverjük a joghurttal, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint édesítjük....
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű