4 tojás sárgája
méz
Só, őrölt bors
1 tk Mustár
1,5 – 2 dl kókuszolaj
citrom
Kezd el a tojások sárgáját keverni a mustárral – a legjobb gépi habverővel;
Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így fog a majonéz igazán összeállni
Keverd tovább egy pici sóval, mézzel, kevés őrölt borssal
Legvégül a kapott majonéz alapot keverd el 2 dl kókusztejjel, így lesz belőle tartármártás
És tegyünk bele 1 citrom levét, még az olaj előtt!”
Paleovital alapján
A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk. Felöntjük az alaplé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA félbevágott fokhagymával jól bedörzsöljük az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort összekeverjük a keményítővel, beleöntjük az edénybe és felforraljuk. A szeletelt, apróra...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük az apróra feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát,fokhagymát, zellert, babérleveleket és az 1 evőkanál sót. 1 óra hossza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű