Mi kell hozzá?
- 1 kg paradicsom
- 4 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- kakukkfű, só, bors
- olívaolaj
- balzsamecet
Hogyan csináld?
Negyedekre vágva a paradicsomot, a megpucolt lilahagymát egy tepsibe halmozom, majd hozzádobom a félbevágott, de nem megpucolt fokhagyma fejet is. Locsolok rá bőven olívaolajat, megszórom sóval, borssal és kakukkfűvel. Mehet az előmelegített sütőbe 200 fokon kb. 20-25 percre, egészen addig, amíg megpuhul a paradicsom és a hagyma. Ha már puhára sült minden, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, közben a megsült fél fej fokhagymákat szabadítsuk meg a héjától. Amikor már nem olyan forró, merőkanállal adagoljuk aprítóba és kisebb adagonként pürésítsük. A pépet tegyük egy lábasba, kezdjük el forralni, közben ízesítsük még egy kiskanál balzsamecettel, és ha szükséges, sót, borsot és kakukkfüvet is tehetünk még hozzá. Ha felforrt, botmixerrel még menjünk át rajta, hogy minél lágyabb, selymesebb és homogénebb krémlevest kapjunk. Forrón tálaljuk.
Isteni
Paleobagoly, Nyolcvan százalék
1. A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. 2. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. 3. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisebb szeletekre vágjuk a bacont és serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és kevés olajon üvegesre pirítjuk, vigyázva, nehogy me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! 2: Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. 3: Ha a liszt sima és felhabzott, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Tojásleves recept 2Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű