300 g kókuszreszelék, 30 g kókuszolaj, 50 g eritrit, 2 dl Cocomas kókuszkrém,
0,5 dl víz, 1 tk vanília kivonat vagy aroma
250 g kókuszreszeléket darálj egészen apróra.Egy kisebb lábosban keverd össze a Cocomas kókuszkrémet, a kókuszolajat, a vizet, a vanília kivonatot és az eritritet.Lassú tűzön kevergesd egészen addig, míg az eritrit teljesen fel nem olvad, és sziruppá nem alakul.Ezután keverd bele az apró kókuszreszeléket és gyors mozdulatokkal keverd egyneművé a masszát.Ha kész, tedd be a hűtőbe és pihentesd legalább 1 órán keresztül, hogy megkeményedjen és összeérjenek az ízek.Ha már formázható, egy evőkanálnyi mennyiséget vegyél a tenyeredbe, tegyél a közepébe egy szem mandulát és formálj belőle diónyi golyókat.Az elkészült golyócskákat hempergesd meg a maradék kókuszreszelékben.Egy jól záródó dobozban akár egy hétig is eláll, de akár le is fagyaszthatod.
Tipp!
A golyók közepébe tehetsz mandula helyett aszalt gyümölcsdarabokat is, a hempergetéshez pedig használhatsz kávéporral vagy kakaóporral kevert kókuszreszeléket.
Paleo-dieta Petneházi Szilvia
100 gramm túrót összekeverjük a cukorral és a vanília, majd hozzáadjuk a tejet. Külön tenyészteni zselatin utasításoknak megfelelően, és öntsük a túró tömeg. A tökéletes összhang f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepesen kemény tésztát gyúrunk, hozzá tehetünk ha szükséges (liszttől függ milyen) tejes vizet, 2 cipóra osztva pihentetjük negyed órát. Nagy fazékban enyhén sós (mint egy té...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mazsolát beáztatjuk. 2. A rizst édesítős vízben megfőzzük jó puhára, majd amikor már kicsit kihűlt hozzákeverjük a túrót és a tojássárgákat. 3. A masszába beletesszük a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes