4 tojás sárgája8 evőkanál finomra darált mandula1 doboz Cocomas kókuszkrém (szerintem lehet használni a kókusztej tejszínes sűrű részét is)1-2 dl vízVanílás xukor, vagy vanília aroma, vagy vanília + stvevia5 dkg jászvaj (ghee)1-2 dkg reszelt keserű csokoládé, vagy olvasztott
Mandulát darálj egészen apró szeműre, keverd hozzá a kókusztejszín 2/3 részét (3 evőkanál), és azzal daráld addig, míg masszaszerű nem lesz (nyugodtan önthetsz hozzá egy kis vizet, ha túlságosan sűrű lenne)Az 1/3 Cocomast (1 evőkanál) öntsd fel kb. 1-1,5 dl vízzel, tedd bele a tojások sárgáját, és vagy vízgőz felett (nagyobb lábasban forrásban lévő víz fölé helyezzük a kisebb lábast!), vagy ha elég bátor vagy, egyszerűen kis lángon, állandó keveréssel sűrítsd be a tojásos krémetEbbe a krémbe keverd bele az 5 dkg (púpozott evőkanál) jászvajat, és olvaszd felAmikor a tojásos krém már langyos, akkor öntsd hozzá a mandulás-vaníliás alaphoz, és jól keverd el (én tovább dolgoztam robotgéppel)Végy egy jégtartó lapos tálcát, folpack-kal fóliázd ki, és öntsd bele a vaníliás-mandulás masszátReszelj a tetejére kevés csokoládét, vagy ne! -, hanem tálaláskor locsold meg olvasztott csokivalA jégtartó tetejét is borítsd be fóliávalTedd be a Semmifredot mélyhűtőbe, és kb. 3 óra múlva kockákra vágva tálalhatodHa a fagyi tömb nehezen jönne ki a tálból, akkor egy kevés meleg vizet a tál hátsó felére csorgathatsz, és a jég azonnal megadja magát!Érdemes a megfagyott finomságot fóliával együtt kiborítani, hogy ami azonnal nem fogy el, az könnyen visszarakható legyen a hűtőbe.
Paleovital
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A 3 tojás fehérjét habbá verjük. 2. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét. 3. Vajazott kuglófformába töltjük, előmelegített sütőben készre sü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, s elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett, 37 × 27 cm-es tepsibe egyenletesen beletap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű