50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
80 dkg túró (lehet több is!)
12 dkg porcukor
2,5 dl tejföl
1 tojássárgája
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, s elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett, 37 × 27 cm-es tepsibe egyenletesen beletapogatjuk, s mehet rá a töltelék.
Töltelékhez valókat összekavarom. Rákenjük a tésztára, a megmaradt tésztából pedig berácsozzuk a túrókrém tetejét. 180°C-on kb. 35-40 percig sütjük (sütőtől függ).
1. Az elkészítést a krémmel kezdjük, mert az lesz a legidőigényesebb. 2. A pudingokat a tejjel, a porcukor felével és a vaníliás cukorral, jó keményre főzzük. 3. Majd hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a tejjel és a vaníliával gőz felett sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral elkevert tojássárgáját és óvatosan a 4 tojás habját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 200 fokra előmelegítem a sütőt. 2. A tojássárgát, porcukrot, vaníliát kikeverem krémesre, hozzáadom a lisztet jól kidolgozom. 3. Egy kisebb kibélelt tepsibe öntöm a masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent keverj össze, és addig alakítsd, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Mielőtt kisütöd, mindenképpen keverd fel, mert a zabliszt lemegy az aljára és kicsit összeáll. A tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű