2 bögre mákliszt, 1 bögre darált mák, 2 tojás (közepes méret), 1 bögre eritrit, 1/2 bögre kókuszolaj, 1 evőkanál útifűmaghéj, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 bögre nyersen turmixolt szilva, 1 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál vanília aroma
Krém: 1/2 kg magozott szilva, 20 dkg totu krém (ha nem diétázol, használhatsz mascarponét), 1 evőkanál útifűmaghéj, 2 evőkanál eritrit, 1 kávéskanál fahéj
Én a szilvát sosem hámozom meg, tehát mind a krémbe, mind a sütibe héjastól került! Tudjátok, héjában a vitamin, ahogy azt sas mamától megtanultuk
A tojásfehérjét felvertem habnak, majd a tészta hozzávalóit egy keverőtálban robotgéppel összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy a Te sütődben is megfelelő-e ez az idő…
A krémhez a szilvát leturmixoltam, majd összekevertem az összes hozzávalót a robotgéppel és hűtőbe tettem, míg sült a süti, hogy “rendesen” összeálljon.
A rácson kihűlt tésztát ketté vágtam és megkentem a krémmel, majd a tetejét is bevontam
Sass Erika, www.tepszi.hu
A finomlisztet szitáljuk le. dagasztógépbe mérjük bele, hozzáadom a szoba hőmérsékletű margarint, bekapcsolom a dagasztógépet, egy kicsit összejáratom a lisztet a margarinnal. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a hozzávalókat 2. Formálj golyókat a tésztából, és egyenként forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe. Eközben a címlapon 3. Tálaláskor adagolj rá fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret kicsumáztam, megmostam és daraboltam. Egy kis lábasban megszórtam a cukorral, picit állni hagytam, amíg levet enged, majd felöntöttem a vízzel és felforraltam. Amikor forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű