5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g búzaliszt (BL55)
90 g kristálycukor
a krémhez:
10 dkg csokoládé (min. 40 %-os kakaótartalmú), 15-25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor
A hozzávalókból összeállítjuk a piskótát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).
180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük légkeverés nélkül.
Majd szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral jól kikeverjük. 10 dkg min. 40 %-os csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.
Ezzel a krémmel betöltjük a piskótatekercset, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Tegyünk egy kis lábasba vizet, tegyük fel a gáztűzhelyre, mikor forr, dobjuk bele a dióbelet 1 percre. Szűrjük le. A cukrot keverjük össze a fahéjjal egy nagyobb tálban, majd d...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét. Betesszük a sütőbe, 180fokon kb 10 - 12 percre. A tölteléket összekeverjük és a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük. -Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesKeverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű