• 50 dkg finomliszt
• 1,5 tk. só
• 3 ek. olívaolaj
• 3 dl víz
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 tk. szárított vagy egy ek. friss rozmaring
Egy tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az olajat, a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Összegyúrom, amint összeáll egy gombóccá kiteszem a deszkára és folytatom. Kb. tíz perc alatt bedagasztom a tésztát, ami addigra szép fényes és sima felületű lesz. Vékonyan kiolajozom a tálat, visszateszem a tésztát és letakarva 30-35 percig kelesztem.
Ezután kiveszem, gyengéden átgyúrom. letakarom és még 10 percig hagyom.
Egy nagy sütőlapot kibélelek sütőpapírral és 4-5 mm vastagságúra húzom a tésztát, letakarom és 10 percig hagyom kelni, ezalatt előkészítem a töltelékeket.
Töltelék: 1 körte, camembert, 1-2 gerezd fokhagyma, paradicsomkarika, 2 ek. olívaolaj
Egy fél körtét szeletekre vágok, a tésztába nyomkodom, ugyanígy a feldarabolt camembert , fokhagymát, paradicsomot, meglocsolom olajjal.
Hagyom őket még kb. 20 percig pihenni, ezalatt a sütőt előmelegítem 200 fokra.
Kb. 20 perc alatt sülnek meg. A szélük ropogós, a közepük lágy és az olvadt sajttól.
Töltelékként bármi felhasználható (olajbogyó, lilahagyma, feta, chili, bacon, stb.).
1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/groups/280135839123738/posts/1152319595238687/
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz180 fokon 55 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű