1 cukkini, 1 brokkoli, 1 lila hagyma, 1 kis darab póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kápia paprika, 1 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 kis darab zeller
(illetve ki mit szeret és milyen zöldség van a kamrában)
provance-i fűszerkeverék, Himalája só, olívaolaj, borókabogyó, bors
A megtisztított és a nem túl vékonyra illetve kicsire felvágott zöldségekre rászórjuk a fűszereket, megöntözzük olívaolajjal és ebben a pácban hagyjuk legalább 1 órát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon megsütjük. Félidőben egyszer átforgatjuk, hogy a zöldségek minden oldala szépen megpiruljon.
Önálló fogásként vagy grillezett húsok mellé köretként kitünő, egészséges étel.
Én most grillezett csirkemellel ettem.
A fenti mennyiségű zöldségekben 42 g szénhidrát van. Össz-súly: 920 g
Tehát 100 g-nyi ételben 4,6 g szénhidrát található. Akár 300 g-nyit is megehetünk!
A panírozás elején ( a liszt előtt ) egy pillanatra vízbe mártjuk a sajtot, hogy a liszt jól rá tudjon tapadni. A szokásos módon, duplán bepanírozzuk, forró olajban megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon kérget sütünk nekik, majd félretesszük a húst. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A trappista sajtot kb. 5 * 5 cm-es kockákra vágtam ( vagy kb. akkorára mint a szalonna csíkunk szélessége ) és olyan vastagságúra amilyenre a sima rántott sajtot szoktam. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű