A húst szétvágjuk, úgy, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk az egészből. Először a felső kb. 1/3 magasságban egyik felén bevágjuk annyira, hogy teljesen ki lehessen hajtani. Majd megfordítjuk, és most a másik oldaláról is bevágjuk az alsó 1/3 magasságban.
Így kapunk egy hosszúkás téglalapot. Egy kicsit klopfoljuk meg a húst, főleg a vastagabb részeknél, de nem kell elvékonyítani. Mindkét oldalát szózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel meg kenhetjük mustárral.
Töltelék variációk
1. Tojásos lecsó. - Ekkor a kisült szaftból a végén készíthetünk egy tejfölös / tejszínes lecsós öntetet a tálaláshoz.
2. Tojásos gomba. Szintén készíthetünk gombás szószt a tálaláshoz
3. Kolbász krémes
4. Gombás májas
5. Sajtos/ricottás: baconnal,/kolbásszal/pritamin paprikával/reszelt sajttal
6. Füstölt sajtos aszalt szílvás
7. Krémsajtos-sonkás
A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal/margarinnal, a zsírral és a sóval (nagyobb űrtartalmú aprítógépben néhány pörgetés az egész!). A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz abálási folyamat 90 C fok környékén legyen és maximálisan elég neki 45 perc.Ha kellemesen sós volt az alaplevünk már sózni nem kell a megabált oldalas darabokat, csak egy kevés...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tépett sertéshús főzésével kezdjük: a lapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukon kör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Közepes