menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsós töltött szűz Csáky módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 sertés szűz
10 dkg kenyérszalonna
2 db tojás
4-5 tv paprika
3 paradicsom
1 fej dkg vöröshagyma
1 kis darab kolbász
2 dl tejföl

Elkészítés:


Tojásos lecsót készítünk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, kolbászt, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.Egy pici lecsót félre teszünk a hús alá.
A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A szűzpecsenyét felszúrjuk, vagy nyitottan felvágjuk és kiterítjük.
A húst jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A közepére szétkenjük a tölteléket, sajtot is reszelhetünk rá, jobban megfogja a tölteléket, göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
Olajat felforrósítjuk, majd a húst lekérgesítjük, Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, a félre tett lecsót, elkeverjük, és visszahelyezzük a a húst, felöntjük egy pici vízzel, és lefödve puhára pároljuk.
Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercset félretesszük.
A visszamaradt léhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, összeturmixoljuk, jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást, vagy pihentetést követően a húst felszeljük és a mártással tálaljuk.

Lecsós töltött szűz Csáky módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Vagdalthús tojással, mozzarella sajttal
Darált - Vagdalthús tojással, mozzarella sajttal

1. Kevés olajon a vöröshagymát kicsit megdinsztelem, a zsemlét vízbe áztatom és kinyomkodom. 2. A húshoz keverem a fűszereket, a kétféle hagymát, a zsemlét, 1 tojást és összeál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva
Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva

Először a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Leg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Bátaszéki sertésborda
Karaj - Bátaszéki sertésborda

1. A kivert hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. 2. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és forró sütőben ráolvasztjuk. 3. A maradék olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar A rántott hús készítés fortélyai (Sok év tapasztalat
A rántott hús készítés fortélyai (Sok év tapasztalat

A csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk, hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás után meg lehet sózni, ha v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk