menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes petrezselymes újkrumplinak több titka is


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az első maga a krumpli. A legjobb, ha az egészen aprókat használjuk, amelyek nem nagyobbak egy diónál. Ezeket fel sem kell vágni. De az sem vészes, ha nagyobbakat használunk, akkor a megfelelő méretűre vágjuk.Második titok a pucolás. Szigorúan tilos hámozni! Bőven elég a vékony héját lekaparni, ledörzsölni. Ehhez áztassuk a krumplit fél órára sós vízbe. Az amúgy is zsenge héj teljesen felpuhul, és könnyen lekaparható. Nem baj ha néhány fecni rajta marad, nincs rossz íze, és rusztikusabb külseje lesz. Szintén fontos, hogy ne kaparjuk fehérre. Az újkrumpli egyik lényege, hogy ez a vöröses héjkezdemény megmarad.A harmadik titok az elkészítés. Nem főzzük, hanem pároljuk és sütjük. Mindezt víz nélkül, csak a saját levében.A negyedik titok a zsiradék. Mert az kell alá. A mániákusak rakjanak alá olajat, de aki igazán finom újkrumplit akar, zsírt tegyen az edénybe. A legjobb a libazsír vagy kacsazsír. Olvasszuk meg a zsírt, dobjuk rá a petrezselymet, keverjük át, majd tegyük bele a krumplit. Sózzuk me, forgassuk át, hogy a zsír és petrezselyem bevonja a krumpli darabokat. Fedőt rá, és kis lángon pároljuk.Az ötödik titok: hagyjuk a krumplit békén! Ne forgassuk, ne kevergessük, ne rázogassuk. Amikor már úgy sejtjük a krumpli megpuhult vegyünk ki egyet, és kóstoljuk meg. Ha még kell neki, csak rakjuk rá vissza a fedőt, és adjunk neki pár percet.A hatodik titok: a végső pirítás. HA megpuhult a krumpli, vegyük le a fedőt, és tegyük nagy lángra. A felesleges víz eltűnik, és a krumpli a zsiradékon egy kicsit megsül, megpirul. Nagyon óvatosan átforgathatjuk, hogy minden oldala megsüljön.Ha mindent jól csináltunk, a krumpli belül fehér és vajpuha, kívül a zsírtól fényes, petrezselyemmel pettyezett, szexisen világos barna kérgű.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rukkolás köleskása sült zöldségekkel
Rukkolás köleskása sült zöldségekkel

A kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bögre gombóc
Bögre gombóc

Mindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot, kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt. 4 nagyobb bögr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörös burgonya sütőben sütve
Sörös burgonya sütőben sütve

A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Hagymalekvár 2
Hagymalekvár 2

Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk