menu

Családireceptkönyv.hu

Az ízletes kollagén


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kollagénről többet hallunk a kozmetikumok ismertetőiben, mint a szakácskönyvekben, pedig a kollagén gyakrabban és nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben fordul elő a konyhai lábosokban, mint fürdőszobai tégelyekben. Az állat életkorán, valamint az íz molekulákban gazdag zsírokon kívül éppen ez a kötőszöveti fehérje, az enyvadó kollagén teszi a húst ízletessé, lédússá és puhává. A sütés, főzés során, 60ºC felett a kollagén egymásba tekeredett 3 spirállánca elkezd kitekeredni, széttöredezni, majd 70°C feletti hőmérsékletnél kialakul a kocsonyánál is jól ismert zselatin, ami lehűléskor hálózatot alkotva megtartja a vizet. A súlyt tartó izmok és azok, amelyeket az állat folyamatosan használ, több kollagént tartalmaznak. A marhahús például a lábakban, a szegyben, és fartőben tartalmaz nagy mennyiségű kollagént. (A téma folytatása itt olvasható.)

Az ízletes kollagén

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Fitt sajtos korong
Fitt sajtos korong

A túrót villával szétnyomkodjuk egy megfelelő edényben, majd a többi hozzávalóval - kivéve azt a sajtot, ami a tetejére kell - alaposan összekavarjuk. Addig hagyjuk pihenni, hog...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Joghurttorta
Joghurttorta

1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprika ? krém
Paprika ? krém

Paprika ? krém nézetek milyen gyönyörű piros és ez egy évig elég lesz ..és sokkal Olcsóbban kijön mint a bolti és ez tuti jó mert az ember tudja mi van benne Recept 1 kiló kápia v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sült bébicékla
Sült bébicékla

A céklát megmossuk, és meghámozzuk úgy, hogy a leveleit meghagyjuk. A hagymákat megpucoljuk, a lila hagymát felaprítjuk. A céklát négybe vagy nyolcba vágjuk. Minden hozzávalót tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk