menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi pulykatokány


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg pulykamell filé
20 dkg vöröshagyma
15 dkg csiperke gomba
10 dkg füstölt szalonna
2 dl főzőtejszín
2 dkg fűszerpaprika
1 dl olaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál magyaros fűszerkeverék

Elkészítés:


A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kevés előhevített olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt tovább, amíg aranysárgára pirul a hagyma is. Ekkor tűzről lehúzva meghintjük kevés fűszerpaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a húst és lassú tűzön párolni kezdjük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, meghintjük magyaros fűszerkeverékkel, és néhány percig még tovább pároljuk. A főzőtejszínt kevés liszttel simára keverjük, majd behabarjuk vele a tokányt. Lassú tűzön, néhány percig kiforraljuk.

Tálalás: Tálaláskor galuskával kínáljuk.

Bakonyi pulykatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Fűszeres csirkeszárnyak kólás BBQ szósszal
Fűszeres csirkeszárnyak kólás BBQ szósszal

1. A BBQ szószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és kevés olajon aranyszínűre pirítjuk. 2. Ráöntjük a két doboz kólát, és elforraljuk a felét, majd beledobjuk a babért és tovább for...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes bundában sült csirkemell Évi módra
Sajtkrémes bundában sült csirkemell Évi módra

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemell roston Budapest raguval
Csirkemell - Csirkemell roston Budapest raguval

1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. 2. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zoltán
Édes-savanyú ananászos húsgombócok
Édes-savanyú ananászos húsgombócok

A darált pulykahúst dolgozzuk össze a tojással, a csirkés Delikáttal és a zsemlemorzsával. Tegyük A masszából gyúrjunk diónyi nagyságú gombócokat, kb. 30 db-ot. félre 5-6 percre....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk