Hozzávalók 4 személyre
50 dkg burgonya + 20 dkg a sűrítéshez
30 dkg sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
2 szál újhagyma
15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 pár debreceni kolbász
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
1 evőkanál olaj
őrölt bors
majoránna
babérlevél
őrölt kömény
só
A megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát, a burgonyát, és pár percig együtt dinszteljük. Kb. 2,5 l vízzel felengedjük, fűszerezzük, apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük, majd puhára főzzük. Közben a 20 dkg burgonyát kevés vízben megfőzzük, botmixerrel pürésítjük, és a levesbe keverjük. A végén hozzáadjuk a karikákra szelt debrecenit, az újhagymát, és készre főzzük.
a húst és a megpucolt krumplit és a vörös hagymát kockára vágjuk...a zöldségeket megpucoljuk majd hosszúkásra vágjuk a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk megszórjuk pirospaprikáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kiss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű