menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes pulykaraguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 adag
50 dkg pulykahús
50 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír (kacsazsír, libazsír)
1 ek fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 púpozott ek finomliszt
1 ek tárkony
1 ek tárkonyecet
175 g tejföl (1 kis pohár)
5 db babérlevél
2 db tojás
6 evőkanál rétesliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek házi ételízesítő
3 l víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a házi ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, és 3 liter vízben megfőzzük.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük.
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.

Tejszínes pulykaraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagyma krémleves 2
Fokhagyma krémleves 2

A vöröshagymát finomra vágom, majd a vajon puhára párolom. Óvatosan, nem pirítani akarom, csak párolni. Ezalatt megpucolom a fokhagymát, majd apróra vágom és a megpuhult vöröshagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves cipóban
Tárkonyos csirkeragu leves cipóban

A husit és a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Közben melegítsünk fel másfél liter vizet a húsleveskocákkal. A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd dobjuk rá a hús...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
vírusölő fokhagymaleves
vírusölő fokhagymaleves

A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves daragaluskával
Marhahúsleves daragaluskával

Az alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk