menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyapogácsa feta sajttal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
50 dkg burgonya (lisztes)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 db újhagyma
12 dkg feta sajt
2 tk kakukkfű (apróra vágott friss)
1 db tojás (felverve)
1 ek citromlé
3 evőkanál finomliszt (simaliszt)
4 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük.
Hozzákeverjük a nagyon apróra vágott újhagymát és kakukkfüvet.
A feta sajtot belemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojást, a lisztet, a sót és a borsot.
Gondosan összedolgozzuk.
Hűtőben 1 órát pihentetjük.
Kezünkkel kis gombócokat formálunk, amit ezután gondosan kilapítunk.
Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat felhevítünk és ebben mindkét oldalát megsütjük./ előkészület: 15 perc sütés: 10 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


Annyit azért hozzáfűznék, hogy szerintem ezeket a lepényeket nagyon kevés olajon kell sütni, legalábbis nálam az első adag, amit 3-4 ek olajon sütöttem, nagyon megszívta magát. A második kör alá épp csak maximum 1 evőkanálnyi olajat kentem szét a teflon serpenyőmön, és azok gyönyörűre sültek, isteni finomak lettek
Ebben nincsen liszt! Csak lisztes burgonya, ami annyit jelent, hogy gombóc készítéséhez ajánlott burgonyával érdemes készíteni.( Saláta burgonya nem jó hozzá)

Burgonyapogácsa feta sajttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyapüré
Burgonyapüré

A krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Rakott brokkoli gombával
Rakott brokkoli gombával

Főzzük meg a brokkolit és a gombát, tegyünk a vízbe egy kevés sót. Öt perc főzés után szedjük ki a brokkolit, a gombát pedig 7 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a brokkoli ne főjön s...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott karfiol
Rántott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, egy tálcára kirakosgatjuk, megszórjuk ételízesítővel. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, tojást, zsemlemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karamellizált sült hagyma
Karamellizált sült hagyma

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A vajat olvasszuk meg, öntsük egy sütőtálba/mélyebb tepsibe. Keverjük össze az olívaolajjal, ecettel, alaplével/vízzel, cukorral, 1 csipet sóva...

Elkészítési idő: 10+50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk