Bevásárlólista 2 fős adagnál:
25 dkg, azaz egy zacskó tészta (bármilyen)
10-12 dkg bacon
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg füstölt sajt (karaván, füstölt trappista, stb)
bors
bazsalikom
Két féle sajt van előkészítve, mert nálunk még megy rá reszelt trappista is, amikor készen van! És nem kell hozzá só! A bacon van olyan sós, hogy bőven elég bele annyi, külön én nem sózom soha!
Hogy is készül?
Először tegyük fel a vizet melegedni, legyen benne némi só és egy kanál olaj. Amikor forr, dobjuk bele a tésztát és főzzük készre. (Ha nincs olajunk, a bacon piritás közben "kiengedett" zsírját is használhatjuk!)
Az öntethez a bacont felvágom kb egy centis darabokra, egy arra alkalmas edényben saját zsírjában addig pirítom, amíg csak kis pörcök maradnak. Ha sok zsír olvadt ki, leöntöm, de maradhat is, kinek, hogy jó.
Mehet a baconre a szintén felkockázott sonka, és most együtt pirulnak egy keveset.
Mehet a baconre a szintén felkockázott sonka, és most együtt pirulnak egy keveset.
Amikor a tejszín forr, mehet rá a bazsalikom és a frissen reszelt bors, majd jöhet rá a lereszelt füstölt sajt.
Keverem, és addig melegítem, amíg teljesen összeolvad. Készen vagyunk!
Tálalni bárhogy, ahogy jól esik, nálam tányérra tészta, rá öntet, (szósz), rá még külön reszelt sajt.
Remek tésztaétel, bár pillanatok alatt elkészül, ha mégis előre el akarjuk készíteni, napokig eláll a hűtőben. Jól tűri a fagyasztást, ha esetleg olyan mennyiséget készítünk, ami nem fogyna el..., bár, kétlem, hogy van ilyen mennyiség belőle. Viszont, fagyasztani tészta nélkül fagyasszuk!
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttattam, a liszteket és a többi hozzávalót (a tojás kivételével) egy tálba mértem. A felfutott élesztőt hozzáöntöttem, majd robotgép dagasz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. A répát kis téglalapokra szeleteljük. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. Feltesszük sós vízben a tésztát. Amíg fő, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzd meg, bő, forró, enyhén sós vízben. Ha már elég puha - nem kell, hogy túl puha legyen! -, szűrd le és keverd el a vaj felével. A túrót törd át egy szitán. A tojásokat...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KözepesAz olasz konyha nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, nincs máshogy ez a pizzával sem. Az igazi, olasz pizzatészta recept nem tartalmaz mást, mint a liszt-víz-olívaolaj-él...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű