frisée saláta
paradicsom
póréhagyma
paprika
uborka
sertés párizsi
mozzarella (nekem light)
olívaolaj (nekem spray)
Abrak-a-dabra:
Nálam nem telik el nap saláta nélkül, és nem ám olyan hangyafasznyi mennyiséget eszem belőle, mint amekkorát étteremben adnak.
Mint ahogy az megszokott ebben a műfajban, egyszerűen összetéptem, -vágtam és -dobáltam a hozzávalókat, majd a keletkezett kompozíciót kétpofára befaltam.
Most mondanám, hogy azért tettem bele röfiparizert, mert annak az ízvilága jobban passzol a saláta természetes aromájához, ám a valódi ok, hogy az volt itthon. (Egyébként tényleg passzol.)
Válassz mellé kézzel készült házi kenyeret, én is úgy tolom.
A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mozzarellákat félbevágom és egy tálba rakom. A paprikákat karikára szeletelem, a paradicsomot kis kockára vágom és hozzáadom a sajtgolyókhoz és gyengén megsózom. A fokhagymát ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a mozzarellát feldaraboljuk. Öntsünk rá egy evőkanálnyit a tonhalkonzerv olajából és forgassuk össze! Tegyük a tetejére a halat és frissen fogyaszthatjuk is!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű