6 kisebb cukkini, olivaolaj, 10 dkg mozzarella sajt, tengeri só és bors, valamint egy kevés oregánó
Hogyan fogjunk hozzá?
A cukkiniket mossuk meg, vágjuk le a szára végeit, majd hosszában vágjuk ketté az egészet. Nagyjából 5-6 evőkanál olivaolajban keverjük el egy kevés sót, borsot és oregánót ízlés szerint - ha köretnek lesz a cukkini, akkor nem szükséges túlfűszerezni, ha csak magában fogyasztjuk, akkor érdemesebb többet tenni bele. Óvatosan, nagyon vékonyan kenjünk meg vele a cukkini vágott felét, majd először vágott felével lefelé grillezzük kb. 6-10 percig, hőfoktól függően, majd megkenjük a másik felét is, és átfordítjuk. Ekkor mehet a tetejére a sajt, még 5-10 percig grillezzük. Figyeljünk oda, hogy ne tegyünk rá túl sok sajtot, nehogy a parázsban végezze. Használhatunk más sajtokat is, azonban a mozzarella sajt a legkevésbé "folyós" választás.
A céklát puhára megfőzöm vagy megsütöm, majd apró csíkokra vágom. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinsztelem, ezután hozzáadom a rizst, és állandó kevergetés mellett k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. Második lépés: Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMikor besűrűsödött,nedves kézzel golyókat formázni.Kókuszolajjal lekent sütőpapírra rakni. Előmelegített sütőben 175 fokon, 20 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejtős babot előző este beáztatjuk, a zöldbabot feltesszük főni és forrás után leszűrjük. Ezután újra felöntjük tiszta vízzel és feltesszük újra főni, a vöröshagymát és MAGGI Íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű