20 dkg szeletelt Pannónia sajt
10 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg padlizsán
15 dkg cukkini
2 db zöldpaprika
20 dkg gomba
10 dkg paradicsom
20 dkg zöldbab
2 dl tejföl
petrezselyem
bazsalikom
őrölt bors, só
Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát, és a zöldbabot. Fedő alatt pároljuk, majd a felkarikázott padlizsánt és cukkinit, a szeletekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ha félig puha, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és bazsalikomot adunk hozzá.
Egy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Beleteszünk egy réteg zöldséget, beborítjuk sajtszeletekkel, s így rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére ismét sajtszeleteket teszünk, vékonyan megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.
Egy tapadásmentes serpenyőben megolvasztjuk a vajat/olajat, megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, kicsit később a cukkinit, de nem sütjük puhára. Közben összehabarjuk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felaprítjuk és kisütjük a zsírját. A szalonnadarabokat kiszedjük és a zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát és a paprikát. A répát is apróra vagdossuk, hozzákeverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk, egy nagy tálba rakjuk. A tejet felforraljuk, pici sót teszünk bel, majd meglocsoljuk vele a kifliket. Alaposan átforgatjuk és fedővel letakarjuk, hogy jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm. A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű