menu

Családireceptkönyv.hu

KACSAMÁJ – kacsazsírban, fűszerekkel sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A KACSAMÁJ leginkább hízott formájában számít megbecsültnek, miközben egyáltalán nem kell, hogy hízott legyen, sőt, még jobb is, ha nem hízott, ráadásul így az ára is kedvezőbb volt (664 Ft/kg). Kacsazsír (libazsír) nem árt, ha akad a háztartásban. Más szavakkal: a kacsazsír (libazsír) minden magára valamit is adó háztartásban előfordul az olajok, vajak, és a zsírsavak egyéb materializálódási formái között. Magam a kacsazsír és libazsír egyaránt nagy kedvelője vagyok.


Edénybe bőséges mennyiségű kacsazsírt és egészben hagyott fűszereket, bors féléket, római köményt, édeskömény magot, fekete hagyma magot, szárított chilit, stb. tettem és sütöttem a zsírban. 2 perc elteltével két közepes fej szálasra vágott hagymát adtam hozzá és üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a hosszú darabokra vágott (60dkg) kacsmájat.


Kacsamáj

A kacsamáj pirulni kezdett, amikor egy vajat (10dkg) is hozzáadtam, már csak az íze végett is, arra is számítva, hogy a máj a hűtőszekrényben a megdermedt zsírban, vajban tárolódik majd, további felhasználásig.


Kacsamáj (kacsazsírban, vajban, fűszerekkel)

A májat készre sütöttem, tálaltam, sóztam (Maldon só), borsoztam. Ilyen lett

KACSAMÁJ – kacsazsírban, fűszerekkel sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar JUHTÚRÓS VEGYES SALÁTA
JUHTÚRÓS VEGYES SALÁTA

A hámozott uborkát, zöldpaprikát, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk, és annyira sózzuk, hogy levet ne igen engedjen. Majd hozzáadjuk az olajjal egyneművé dolgozott juhtúrót.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes őzgerinc
Majonézes őzgerinc

A tojásokat, uborkát, szalámit kockákra metéljuk, hozzátesszuk a majonézt, a szelatinport és a leveskockát 2dl vízbe tesszuk majd goz folott addig keverjuk míg a zselatin el nem ol...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkatekercs
Sonkatekercs

8 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a lisztet,fehéredésig keverjük. A tűzről levesszük, majd a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük,visszarakjuk a tűzre és besűrít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes karfiolsaláta Glaser konyhájából
Majonézes karfiolsaláta Glaser konyhájából

1.A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. 2.Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróra vágjuk. 3.A már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk