HOZZÁVALÓK (2 főre)
1/2 fej kisebb kelkáposzta (vagy 5-6 db kelbimbó), nagyon vékonyan felcsíkozva
4-5 retek, apróra vágva
1/2 alma, vékony csíkokra vágva
1 közepes sárgarépa, lereszelve
3 deka feta sajt
pirított napraforgó vagy szezámmag (elhagyható)
Öntethez:
3 ek olíva olaj
2 ek citromlé (frissen facsart)
1 tk méz
kevés só
ÍGY KÉSZÍTSD EL
Keverd össze az öntet hozzávalóit.
Csíkozd fel nagyon vékonyan a kelkáposztát egy zöldséggyaluval vagy késsel. Vágd fel a retket és almát, reszeld le a répát és tedd a káposztához.
Keverd bele a feta sajtot, add hozzá az öntetet, szórd meg szezámmaggal vagy napraforgómaggal, ha használsz. Frissen tálald. Jó étvágyat!
Egyszerű hozzávalók ízletes kombinációja ez a káposztasaláta retekkel és almával (és egy kevés fetával és répával). A káposzta-alma egyébként is egy nyertes kombináció, amire jó példa ez a joghurtos vegyes káposztasaláta is.
A képen látható salátához vékonyra felcsíkozott fodros kelt használtam, de nagyon finom kelkáposztából vagy igazán vékonyra felcsíkozott kelbimbóból. (A lényeg, hogy minél vékonyabbra csíkozd a zöldséget, amihez jól jöhet egy zöldségszeletelő, de késsel sem tart hosszú ideig.)
1. Az őszibarackot cikkekre vágjuk és tálba tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, a négybe vágott paradicsomot, a főtt kukoricaszemeket és a szeletekre vágott zöldpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróra vágjuk. A mártáshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo. C...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, többször átmossuk (nincs annál rosszabb, mint amikor ropog a levelek között a homok). Közepesen vékony metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű