1 fej karfiol (kis fej)
2 db húsleveskocka
5 dkg vaj
2 dkg liszt
só
reszelt szerecsendió
1 dl tejföl
pirított kenyérszeletek
0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és megtejfölözzük, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
Ha "lusta" vagyok pirított kenyérszeletek helyett levesgyönggyel kínálom. Tejföl helyett most főzőtejszínt használtam, egy kis dobozosat. (2 dl).
3 közepes sárga cukkinit jól megsúroltam és héjával együtt darabokra vágtam. Kacsazsíron hagymát dinszteltem, rátettem a cukkinit, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és kevés húslevessel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük. Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével. Dobhatunk bele egy fél marék csigatész...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA zsemlét vízbe áztatjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A darált húshoz tesszük a kinyomkodott, szétmorzsolt zsemlét, a petrezselyemzöldet, tojást, 1 kávéskanál sót, őrölt bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. 2. A zsírt megolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. K...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz