menu

Családireceptkönyv.hu

Körözött


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A menzai uzsonnák részeként adott „kőrözött” a nálunk otthon megszokotthoz nagyon nem hasonlított: nem volt benne fűszer, darabos volt benne a tehéntúró, egyszóval nem lett a kedvencem.

Elkészítés:


Mi mindig csak juhtúróval készítjük, amelynek elég erős az íze, aki ettől idegenkedik, fele juh- fele tehéntúróból keverje. A csak tehéntúróból történő elkészítést én nem szeretem, egyszerűen sem az íze, sem az állaga nem jön be.
Hozzávalók

20 dkg juhtúró
10 dkg krémsajt
egy fej lilahagyma
egy csapott evőkanál darált paprika
kevés mustár
köménymag vagy őrölt kömény
egy-két evőkanál világos sör vagy tejföl
díszítésnek újhagyma zöldje

A hagymát apróra összevágom. A hozzávalókat tálba teszem és egynemű masszává keverem. Az újhagyma zöldjét vékony karikákra vágom és belekeverem a körözöttbe, hogy színesebbé tegyem. Só nem kell bele. Legalább egy órát a hűtőben érlelem, majd friss kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal tálalom. Néha paprikába töltve hűtöm, majd vékonyabb szeletekre vágva kínálom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Egészséges Epres Zabpehely, Előző Este Készítve
Egészséges Epres Zabpehely, Előző Este Készítve

1. Turmixold pépesre az epret. 2. Öntsd egy tálba és keverd össze a többi hozzávalóval. 3. A kapott zabpelyhes keveréket öntsd kisebb tálkákba, zárd le a tetejüket és legalább 5...

Elkészítési idő: 5perc
Nehézség: Könnyű
share
Krémsajttal, zöldségekkel töltött bagett - OK
Krémsajttal, zöldségekkel töltött bagett - OK

1. A tejből, lisztből 5 dkg margarinnal besamelt főzünk. 2. A paprikákat, sonkát, uborkát, hagymát kis kockákra vágjuk. 3. A bagett végeit levágjuk. 4. A bagetteket kere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Ratatouille – francia lecsó
Ratatouille – francia lecsó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Vaníliás palacsinta
Vaníliás palacsinta

A tojássárgákat elkeverjük a vanílás cukorral és a liszttel. A tejjel feleresztve sűrű krémet főzünk belőle. Ezzel a krémmel megtöltjük a palancsitákat, a maradék krémet pedig a pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk