A menzai uzsonnák részeként adott „kőrözött” a nálunk otthon megszokotthoz nagyon nem hasonlított: nem volt benne fűszer, darabos volt benne a tehéntúró, egyszóval nem lett a kedvencem.
Mi mindig csak juhtúróval készítjük, amelynek elég erős az íze, aki ettől idegenkedik, fele juh- fele tehéntúróból keverje. A csak tehéntúróból történő elkészítést én nem szeretem, egyszerűen sem az íze, sem az állaga nem jön be.
Hozzávalók
20 dkg juhtúró
10 dkg krémsajt
egy fej lilahagyma
egy csapott evőkanál darált paprika
kevés mustár
köménymag vagy őrölt kömény
egy-két evőkanál világos sör vagy tejföl
díszítésnek újhagyma zöldje
A hagymát apróra összevágom. A hozzávalókat tálba teszem és egynemű masszává keverem. Az újhagyma zöldjét vékony karikákra vágom és belekeverem a körözöttbe, hogy színesebbé tegyem. Só nem kell bele. Legalább egy órát a hűtőben érlelem, majd friss kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal tálalom. Néha paprikába töltve hűtöm, majd vékonyabb szeletekre vágva kínálom.
1. Turmixold pépesre az epret. 2. Öntsd egy tálba és keverd össze a többi hozzávalóval. 3. A kapott zabpelyhes keveréket öntsd kisebb tálkákba, zárd le a tetejüket és legalább 5...
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: Könnyű1. A tejből, lisztből 5 dkg margarinnal besamelt főzünk. 2. A paprikákat, sonkát, uborkát, hagymát kis kockákra vágjuk. 3. A bagett végeit levágjuk. 4. A bagetteket kere...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgákat elkeverjük a vanílás cukorral és a liszttel. A tejjel feleresztve sűrű krémet főzünk belőle. Ezzel a krémmel megtöltjük a palancsitákat, a maradék krémet pedig a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű