Hozzávalók 4 személyre
50 dkg krumpli
5 dl alaplé
só
őrölt bors
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított szalonna
csilis olaj
őrölt bors
A kockára vágott krumplit az alaplében puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk fűszereket és a tejszínt, ha szükséges, utánaízesítjük. Megszórjuk pirított szalonnával, borssal, és meglocsoljuk a csilis olajjal.
1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig. Közben hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt. 2. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes fő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót. Forrástól számí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA velős csontos húst oda tesszük vízbe főni .Miután felfőtt nagyon kicsi lángon 2 órát főzzük.Közben a habját leszedjük,hogy a leves tiszta legyen.Beletesszük a megtisztított ,feld...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű