menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1/4 db zeller
1db v hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk zsír v. Olivaolaj
1ek majoranna
Csipet kakukkfű,
1ek pritamin paprika
1-1babérlevél, citrom levél
2 kisebb paradicsom, és egy kis paprika
2dl tejfől
Citromlé
Petrezselyem zöld

Húsgombóchoz:
1/2 kg sertés comb
1db vörös hagyma
2 ger. fokhagyma
1 tojás
1 petrezselyem gyökér finomra reszelve
1ek majoranna, egy csipet kakukkfű
Kis csokor petrezselyem levél

Elkészítés:


Kevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háromnegyed kész állapotban teszem bele a gombócokat. A végén tejföllel fölfözöm.
Húsgombóc:
Egy kis zsiradékon az apróra vágott v.hagymát megdinsztelem, majd hozzá adom a fokhagymát és a füszereket. Ha kihült össze gyúrom a hússal, a tojással és a reszelt petrezselyemmel. Vizes kezzel kis gombocókat készítek belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


A gombócokat épphogy csak gyöngyöző levesbe rakom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

1. A karikára vágott répát és a zöldborsót pár ek olajon dinszteltem, majd hozzáadtam a többi zöldséget, fűszereztem, és felengedtem a szükséges mennyiségű vízzel. 2. Amikor me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nyitrai
Burgonyakrémleves bacon-chipsszel
Burgonyakrémleves bacon-chipsszel

1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk, és olajban megpirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol krémleves by Annamária Nagy
Karfiol krémleves by Annamária Nagy

A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Currys csirkeszárnyleves
Currys csirkeszárnyleves

A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük. Ha a leves felforrt a h...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk