1 nagyobb fej karfiol
2 maréknyi zsemlemorzsa
1 fakanálnyi vaj
tejföl
A vajon megpirítom a zsemlemorzsát. A karfiolt nagyobb rózsákra bontva sós vízben megfőzöm. A lecsöpögtetett karfiolt finoman megszórom morzsával, és egy kevés tejfölt kínálok mellé. Könnyű, gyors. Van, akinek akár főételként is megállja a helyét, de köretként is tálalható.
Köretként nagyon finom a karfiolkrém. Ebben az esetben a leturmixolt karfiolt egy kevés vajjal dolgozom el, tejszínnel vagy tejjel gazdagítom, esetleg fűszerezem.
Igazán finom vegetáriánus fogás a curryvel gazdagított, krémes, pörköltre emlékeztető karfiolragu.
A megtisztított, felszeletelt gombát egy evőkanál olajon, sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kukoricát és a csokorba kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt és krumplit felkockázzuk. Olajon megfonnyasztjuk fokhagymátés hagymát, a releszelt gyömbért. 1 perc múlva rádobjuk a sütőtököt, krumplit, 1 percig pirítjuk. Hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Elkészítése: • A húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle, a gombócok méretétől függően 30-35 db-o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockákat feloldjuk 8 dl forró vízben. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és együt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű