40 dkg sütőtök
20 kdg krumpli
4 g fokhagyma
1 fej hagyma
gyömbér
ételízesítő
1,2 liter víz
1,5 dl tejszín
A tököt és krumplit felkockázzuk.
Olajon megfonnyasztjuk fokhagymátés hagymát, a releszelt gyömbért.
1 perc múlva rádobjuk a sütőtököt, krumplit, 1 percig pirítjuk.
Hozzáadunk 1 ek ételízesítőt, felöntjük 1,2 l vízzel, majd mérsékelt tűzön lefedve 30 percig főzzük.
Botmixerrel krémmé mixeljük, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, öszzeforraljuk.
1. A megtisztított tyúkot kívül-belül alaposan átmossuk, majd 2 liter hideg vízben (fedő nélkül) feltesszük főni. A tetején keletkező habot szűrőkanállal leszedjük, majd ha felforr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Félretesszük de még nem szűrjük le. A hagymát felvágjuk, a zöldésgeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Nyári gombaleves recept 2. fázisfot...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűAz az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű