menu

Családireceptkönyv.hu

libazsírban sült libamáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 libamáj, a hasháj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma.

“A parázs fölött átvont májat a hashájjal és a saját hájdarabjával együtt annyi vízzel tették fel, hogy az bebprtsa. Egy gerezd egészben hagyott fokhagymával és a szálasra vágott vöröshagymával együtt megfőzték, majd zsírjára sütötték.”

Elkészítés:


Maradt még háj, amit kevés víz hozzáadásával kisütöttem. (Az eredeti recept szerint, de lehet, hogy kicsit több vizet adtam a libához, vagy szűkebb lábast kellett volna választanom, mindenesetre volt még a zsír alatt víz a lábosban, mikor a máj már lényegében elkészült. Ekkor már nem hagytam tovább az eredeti lábosban, hanem áttettem a kisütött libaháj zsírjába, amelyből előzőleg természetesen kivettem a libatepertőt. Mindezzel, illetve a 2. lépéssel egy módosított, új recept alakult ki.)

2) lépés: 1 csíllagánizst, 1 fej fokhagya kettőbe vágott gerezdjeit, durvára őrölt borskeveréket adtam a zsírhoz és fél percig sütöttem benne a libamájat, majd tűzhelyről lehúzva, hagytam, hogy tovább süljön a forró zsírban. Néhány prec elteltével a májat kivettem a zsírból és 1cm vastag szeletekre szeltem, a cserépedény aljára tettem és annyi libazsírt öntöttem rá, hogy ellepje. A májhoz került egy kis szarvasgombaforgács is – nem árt az ilyesmi a libának májához, sőt, a szarvasgomba csak újabb izgalmas ízeket csempész az ételhez.



A libamájat felvághatjuk, edénybe tehetjük, s felönthetjük libazsírral.





A továbbiakban a zsírt lehűtjük (a képen még nem teljesen hűlt le) és kedvünkre fogyasztahtjuk a libazsírt a libamájjal. Jó étvágyat!

libazsírban sült libamáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia saláta
Francia saláta

A francia salátát elkészítjük: a zöldséget megfőzzük, a krumplit kicsivel később kockára vágva szintén megfőzzük. Tartásmártást készítünk a tejfölből és a majonézből mustárral, bor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött kenyér
Töltött kenyér

A kenyeret kettévágjuk, és kibelezzük. A löncshúst, a tojást és a savanyú uborkát felkockázzuk. A löncshúst a sajttal és a kenyér belével összegyúrjuk annyi mustárral és margarinn...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsomos babsaláta
Paradicsomos babsaláta

A babot beáztatjuk, megfőzzük, ill. a konzervet előkészítjük, lecsöpögtetjük.Ráöntök egy evőkanál vörösborecetet és három evőkanál olívaolajat. Sózom, borsozom, meghintem az apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fokhagymás céklasaláta
Fokhagymás céklasaláta

A céklákat csak fél órát főzzük (lehet nyersen is hagyni), majd kivesszük és lereszeljük. Ráöntjük a joghurtos öntetet és jól elkeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk