Főzőiskola - Mértékegységek
Kész ételek:
leves 3 dl
leves főételnek 4-5 dl
főzelék 2,5 dl
mártás 1-1,5 dl
Hüvelyesek:
száraz hüvelyes főzeléknek 10 dkg
száraz hüvelyes levesnek 5 dkg
Tészta, krumpli:
száraztészta főételnek 10-15 dkg
száraztészta levesbetétnek 1 dkg
krumpli (köretnek) 20-25 dkg
Zöldség:
zöldség (köret) 15-20 dkg
zöldség (főzelék) 25 dkg
zöldség (levesbe) 8-15 dkg
Rizs:
rizs, tarhonya (köret) 10 dkg
rizs levesbetétnek 2 dkg
Húsfélék:
hús (csont nélkül) 12-20 dkg
hús (csontos) 18-25 dkg
hús gulyásnak, fasírtnak 8-12 dkg
csirke, tyúk (tisztított, csontos) 25-35 dkg
kacsa, liba (tisztított, csontos) 25-40 dkg
hal (tisztított) 20-30 dkg
kolbász, hurka 20-25 dkg
Rántás:
liszt 1 dkg/1 személyre
zsír 1 dkg/1 személyre
liszt 2,5 dkg/4 személyre
zsír 2,5 dkg/4 személyre
Mártásos hús, becsinált:
liszt 3 dkg/1 kg húshoz
zsír 3 dkg/1 kg húshoz
1 dl semleges étolajat be rakok a fagyóba, nem kell csak olyan opálosra hűlni, 1 dl akármilyen gyümölcslé, ami ha csak lé, akkor átlátszó, ha van benne rost is, akkor tele gömbök l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom dolog, amire ügyelnünk kell: 1. A hagymát (és a szalonnát, ha teszünk bele) legfeljebb közepes lángon pirítsuk, dinszteljük, hogy ne égessük oda. 2. A húskockákat viszont...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy használd! Na, akkor itt van az ominózus címke, amit lehet tépjünk le az üvegről, aztán egy pillanatra forró víz alá kell tenni, aztán egy kis szivacsos súrolás az előbbi paszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk. 2. Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű