menu

Családireceptkönyv.hu

Mekkora adagot számoljunk egy főre?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Főzőiskola - Mértékegységek



Kész ételek:

leves 3 dl
leves főételnek 4-5 dl
főzelék 2,5 dl
mártás 1-1,5 dl

Hüvelyesek:

száraz hüvelyes főzeléknek 10 dkg
száraz hüvelyes levesnek 5 dkg

Tészta, krumpli:

száraztészta főételnek 10-15 dkg
száraztészta levesbetétnek 1 dkg
krumpli (köretnek) 20-25 dkg

Zöldség:

zöldség (köret) 15-20 dkg
zöldség (főzelék) 25 dkg
zöldség (levesbe) 8-15 dkg

Rizs:

rizs, tarhonya (köret) 10 dkg
rizs levesbetétnek 2 dkg

Húsfélék:

hús (csont nélkül) 12-20 dkg
hús (csontos) 18-25 dkg
hús gulyásnak, fasírtnak 8-12 dkg
csirke, tyúk (tisztított, csontos) 25-35 dkg
kacsa, liba (tisztított, csontos) 25-40 dkg
hal (tisztított) 20-30 dkg
kolbász, hurka 20-25 dkg



Rántás:

liszt 1 dkg/1 személyre

zsír 1 dkg/1 személyre

liszt 2,5 dkg/4 személyre

zsír 2,5 dkg/4 személyre



Mártásos hús, becsinált:

liszt 3 dkg/1 kg húshoz

zsír 3 dkg/1 kg húshoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
GYÜMÖLCSKAVIÁR BOROS VALITÓL
GYÜMÖLCSKAVIÁR BOROS VALITÓL

1 dl semleges étolajat be rakok a fagyóba, nem kell csak olyan opálosra hűlni, 1 dl akármilyen gyümölcslé, ami ha csak lé, akkor átlátszó, ha van benne rost is, akkor tele gömbök l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Pörkölt: ezt a hibát a legtöbben elkövetik a pörkölt
Pörkölt: ezt a hibát a legtöbben elkövetik a pörkölt

Három dolog, amire ügyelnünk kell: 1. A hagymát (és a szalonnát, ha teszünk bele) legfeljebb közepes lángon pirítsuk, dinszteljük, hogy ne égessük oda. 2. A húskockákat viszont...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cimke leszedő
Cimke leszedő

Így használd! Na, akkor itt van az ominózus címke, amit lehet tépjünk le az üvegről, aztán egy pillanatra forró víz alá kell tenni, aztán egy kis szivacsos súrolás az előbbi paszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Natúr csirkemell
Natúr csirkemell

1. A hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk. 2. Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk