menu

Családireceptkönyv.hu

Penne gorgonzola mártással és cukkinivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:


350 g penne
200 g gorgonzola (amennyiben lehetőségünk van rá a fele édes a fele sós legyen)
300 g cukkini
1 kis fej hagyma
3 -4 evőkanál parmezán sajt
oregánó
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt.

A hagymás alaphoz hozzárakjuk a cukkinit, sózzuk, meghintjük egy kevés oregánóval és fedő alatt 8-10 perc alatt megpároljuk (akkor igazán finom ha a cukkini még roppanós marad).

Feltesszük a tésztának való vizet főni, amikor felforrt sózzuk, majd kifőzzük benne a tésztát.

A kifőtt pennét a cukkinis mártáshoz adjuk, hozzákeverjük az apróra morzsolt gorgonzola sajtot, 3-4 evőkanálnyit a tészta főzőlevéből, borsozzuk és közepes hőfokon addig főzzük, míg a sajt el nem olvad (3-5 perc).

Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A gorgonzola egy része helyettesíthető tejszínnel is, ebben az esetben mártásunknak sokkal krémesebb íze lesz.
Tálaláskor a tésztát durvára vágott dióval is megszórhatjuk, melynek íze remekül harmonizál a gorgonzoláéval.

A recept neve olaszul: penne con zucchine e gorgonzola

Az egyszerre édes és sós gorgonzola sajt bársonyos ízt kölcsönöz ennek a cukkinivel gazdagított tésztamártásnak, melyet a kék sajtok kedvelőinek feltétlenül érdemes kipróbálnia.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vargabéles
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Vargabéles

A kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Forrázott, kefires palacsinta recept
Forrázott, kefires palacsinta recept

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SziSzi
Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

A hagymát felaprítom, kevés olajon meg dinsztelem.Ha kész a hagyma hozzá adom a darált húst.Fehéredésig pirítom.Közben még pirul megfőzöm a spagettit.Ha megpirult a darált hús hozz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Császár spagetti
Császár spagetti

A spagettit apró darabokra töröm, és sós vízben megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve leszûröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tûzrõl félrehú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk