1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek szárított kakukkfű
2 ek méz
1-2 kisebb alma
1 db krumpli
chilipehely
kis darab gyömbér
só
bors
szerecsendió
1 liter víz vagy zöldségalaplé
1 dl tejszín
A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük.
A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel.
Mikor már üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a mézet, kicsit hagyjuk karamellizálódni és ráreszeljük a gyömbért.
Felöntjük a vízzel, vagy az alaplével.
Beletesszük a felkockázott krumplit, és az almát, majd puhára főzzük őket.
Végül a sütőtököt tesszük a levesbe és az egészet összeturmixoljuk.
Felöntjük a sütőtök krémlevest tejszínnel, de ezzel már nem forraljuk. Ízesíthetjük még sóval, borssal, szerecsendióval, ha kell.
Chilipehellyel megszórva tálaljuk.
1 A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. 2 A vajon kissé megpirítjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk.Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne a d...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztből a tojásokkal, és ha szükséges egy nagyon pici vízzel tésztát gyúrunk, amit vékonyra kinyújtunk. A túrót ízlés szerint sózzuk, majd áttörjük. A kinyújtott tészta felső sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük. A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű