menu

Családireceptkönyv.hu

Darálthúsos leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál étolaj
1 L víz
250 g sertés darált hús (sovány)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1.5 evőkanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
4 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
0.5 db karalábé
1 db paradicsom
0.5 db TV paprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 marék zöldborsó
700 ml víz

Elkészítés:


A megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk.Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne a darált húst.Felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd beletesszük a fokhagymát és a vöröshagymát.Amikor felforrt, a zöldborsó kivételével beletesszük az összes zöldséget, majd hozzáadjuk a maradék vizet. Sózzuk, borsozzuk. Amikor újra felforrt a leves, lejjebb vesszük a lángot és lassú tűzön főzzük továbbKb. 60 perc főzés után beletesszük a zöldborsót, és még kb. 40 percig főzzük.Tálaláskor ízlés szerint valamilyen apró tésztát kínálhatunk az elkészült darálthúsos leveshez, de ez el is hagyható.

Darálthúsos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KRUMPLILEVES
KRUMPLILEVES

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Batyus leves
Batyus leves

A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves

1. A kockákra vágott szalonnát süsd ki. 2. A zsírján pirítsd meg a tarhonyát, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. 3. Folytasd a pirítást, amíg a hagyma megüvegese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyári borsóleves
Nyári borsóleves

1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk