menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 ek lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fűszerpaprika, őrölt bors, só

Elkészítés:


1. A kockákra vágott szalonnát süsd ki.

2. A zsírján pirítsd meg a tarhonyát, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát.

3. Folytasd a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor keverd hozzá a lecsót, szórd meg pirospaprikával, sózd, esetleg borsozd, add hozzá a kisült szalonnát, valamint a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.

4. Amikor mindez összemelegedett, öntsd fel 1,5 liter meleg vízzel, és főzd puhára.

5. Tálalás előtt megszórhatod még egy kis finomra vágott zellerzölddel is.

Tarhonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Gombakrémleves
Gombakrémleves

A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet. Sózd, fűszerezd, ön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reform gombócos leves
Reform gombócos leves

A húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba. Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat. Egy kanállal alaposan keverd össze,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gulyásleves - a nagyi is így csinálta
Gulyásleves - a nagyi is így csinálta

A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csicsóka krémleves
Csicsóka krémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk