Legjobb pizza
Sokféle pizzát csináltam már gluténmentesen,de mind közül ez a legjobb tészta. Természetesen a sokoldalú pita tészta receptje.Nagyon sokszor csináltam már,nem is tudom, hogy blogbejegyzés eddig miért nem készült :))
Hozzávalók a tésztához:
150 gr Nutrifree mix per pane liszt (innen:egészségmarket)
100 gr Mester család házi kenyérliszt (innen:egészségmarket)
210 ml meleg víz
1/2 cs szárított vagy 10 gr friss élesztő (én szárítottat használok mindig)
5 gr cukor
5 gr só
2 ek kókuszolaj (20 gr)
1 teáskanál szárított oregano (elhagyható)
A száraz hozzávalókat egy tálban elkevertem majd hozzáadtam a folyadékot is és robotgép dagasztószárával jól kikevertem.Enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett sütőpapírra tettem görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam nyújtani fél cm vastagra.Ezután papírral együtt egy tepsibe húztam a tésztát.
Lekentem pizzakrémmel és ketchuppal,tettem rá sonkát és gombakonzervet,végül reszelt sajtot.
200 fokos előmelegített sütőben alsó felső sütésen 25-30 percig sütöttem.Sütőfüggő.
A lemosott sertéshúst ledaráljuk, majd hozzákeverjük a nyers tojást, a beáztatott és kinyomkodott kukoricakenyeret, sót és az olaj felén megfonnyasztott vöröshagymát, őrölt borsot,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz érett banánokat villával pépesre törjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat és kókuszolajat és kézi habverővel felverjük, majd legvégül hozzáadjuk a rizslisztet és azt is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeljük a nagyobb lyukú sajtreszelőn és legalább 20 percig pihentetjük. (Nem kihagyható a pihentetés!!) A húst, a fokhagymás sóval megszórjuk és belenyomkodjuk. (Ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű