radicchio saláta
SEGÍTI A FOGYÁS
A friss radicchio levelek 100 grammonként alig 20 kalóriát tartalmaznak, vagyis kiváló menü készíthető belőle diéta idején. A levelekben található szerencsére nagy mennyiségben a növényi fitovegyület és az olyan antioxidáns, mint a zea-xanthin. Gazdag rostban is, ezért hamarabb eltelít, elősegíti a simább emésztést és a kiválasztást. Ezáltal elősegíti a gyorsabb fogyást.
5. SERKENTI AZ EMÉSZTÉST
Serkenti az epe termelését, így az emésztést is. Fogyasztásával elkerülhetőek az emésztési- és más ehhez köthető panaszok, és nem csak egészségesebb leszel, de vékonyabb is.
6. EGÉSZSÉGES SZEMEK ÉS BŐR
A saláta tele van különböző komplex-B-vitaminokkal, amelyek szebbé teszik a bőrt, a szemet és a körmöket. A vitaminok olyan fontos sejtműködési folyamatokhoz szükségesek, mint például az energiaátalakítás. A benne található lutein és zeaxanthin megszűri a napból érkező káros UV sugarakat is, ezáltal késlelteti az öregedést is, mind a szem, mind a bőr esetében.
http://slideplayer.hu/slide/2952818/
A radicchio saláták kesernyés ízűek, a leveleik pedig vastagok és igen ropogósok. Ezt a salátát még grillezni is lehet, mert a hőtől nem veszti el víztartalmát, megtartja formáját és ízét is. Vágjuk vagy tépjük salátába; így nemcsak különleges szín-kavalkádot kapunk, hanem egészségesebbé, változatosabbá is tehetjük ételünket, mivel a radicchio magas színanyag - antocianin - tartalma sok betegség megelőzésében segíthet. Göngyöljünk bele juhsajt-darabkákat, majd olívaolajjal meglocsolva süssük tepsiben tíz percig.Mennyei látványt nyújt és az íze is remek!
A RADICCHIO SALÁTA MÁRVÁNYOZOTT BORDÓ LEVELEIT NEM CSAK A LÁTVÁNYÉRT ÉRDEMES A VACSORA TÁNYÉRODRA TENNI, HANEM A REMEK ÍZ MELLETT MINDEN OLYAN TÁPANYAGOT IS TARTALMAZ, AMIRE A SZERVEZETEDNEK SZÜKSÉGE LEHET.
Az élénkpiros színű, fehér erekkel és borsos ízzel rendelkező zöldség nagyon gazdag tápanyagokban: folsavban, A-, C-, B1-, B3-, B5-, B6-, E- és K-vitaminban, valamint szelénben, vasban, rézben, mangánban, káliumban, foszforban, kalciumban és cinkben is. Már a színe is arra is utal, hogy gazdag az antioxidáns tartalma, így érdemes megismerni, hogy milyen jótékony hatásai vannak még.
Összekeverem a szósszal a babot (lencsét), a zöldségeket és hűtőben legalább 2 órát érlelem. Tálaláskor főtt tojással (cikkekre vágva) és hagyma karikákkal, petrezselyemmel díszí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz elkészítése roppant egyszerű: megfőztem 8 tojást keményre, megpucoltam és a reszelő nagy lyukán lereszeltem. Apróra vágtam egy csokor medvehagymát és 4 szál friss zöldhagymát is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont kisütjük, kicsit kihűtjük, majd összemorzsoljuk. A salátaleveleket összevágjuk. A paradicsomot, avokádót, főtt tojást és főtt/grill csirkemellet felkockázzuk. Az újhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát leszűrjük az uborkát meghámozzuk és felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, összekeverjük az alapanyagokat és 1 órára a hűtőbe tesszük. Rántott csirkemájjal ist...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű