rizspehely Hozzávalók rizskásához
1 rész rizspehely
2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)
édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
Alternatív ízesítők
Friss idénygyümölcsök
Frissen készített gyümölcsszósz
Porcukros fahéj
Kakaó
Csokidarabok, csokipasztilla
Karamellöntet
Felhasználás: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Elkészítés
A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.
Ízesítsük ízlés szerint.
Elkészítés: Öntse fel a keveréket 80°C-os rizsitallal vagy vízzel, majd hagyja állni 2-3 percig. Ízesítse ízlés szerint (lekvárral, mazsolával, kókuszreszelékkel).
Natúr rizspehelyből ízletes reggelit, könnyű vacsorát, köretet vagy desszertet készíthetünk villámgyorsan. Gluténmentes. A rizspehely előállítása során a rizst gőzölik és pelyhekké alakítják. Keverhetjük müzlibe, ha tejben főzzük, finom rizskását kapunk. Babáknak, gyerekeknek is készíthetjük.
Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).
A vajat kicsit felolvasztjuk, hogy keverhető legyen. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk. Ízlés s...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A szafaládét a bőrétől megtisztítjuk, majd éles késsel körbekerítjük a közepét úgy, hogy legalább 2 cm vastag széle maradjon. 2. Ehhez a vagdalékhoz keverjük a sajtot, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemlék kalapját levágjuk és a belsejüket kézzel kivájjuk. A zsemlék belsejét tömlős sajttal bekenjük, majd 2-3 szelet bacont belefektetünk. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom, pihentetem, szaggatom 200 C sütöm 20-25 percig Nekem 45 db lett belőle ?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű